DEVLET DESTEKLERİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yeni tip koronavirüs KOVİD-19’a karşı KOBİ’lere kalkan olacak 3’lü koruma paketini açıkladı.

KOSGEB aracılığıyla dezenfektan, koruyucu elbise, koruyucu gözlük, maske, eldiven gibi ürünlerin yerli üretimine işletme başına 6 milyon TL’ye kadar destek verileceği Sanayi Bakanlığı tarqafından duyuruldu.

ETANOL ZORUNLULUĞU KALDIRILMIŞTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının talebi üzerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, KOVİD-19 nedeniyle artan dezenfektan ve kolonya ihtiyacının yerli üretim ile karşılaması için benzine yüzde 3 oranında etanol karıştırma zorunluluğunun 3 aylığına askıya almıştı.

3 AYAKLI PLAN

Bakanlık, dünyayı sarsan KOVİD-19 salgınına karşı yeni bir çalışma başlattı. Bakanlığın ilgili kuruluşu olan KOSGEB vasıtasıyla üçayaklı bir planı devreye soktu.

SALGININ ETKİLERİ KALKANA KADAR

Sanayi Bakanlığı'nın tanımladığı planını detaylarında, “KOSGEB’in TEKNOYATIRIM Destek Programı kapsamında ürün listesine yeni ürünler ilave edildiği belirtildi. Dezenfektan, koruyucu elbise, koruyucu gözlük, maske ve eldiven gibi ürünleri yerli imkânlarla üreten işletmelerin, KOSGEB’in TEKNOYATIRIM Destek Programından faydalanabileceği, salgın riskinin ortadan kalktığı resmi makamlar tarafından duyurulana kadar bu programdan yararlanabilecekleri belirtildi.

6 MİLYON TL’YE KADAR DESTEK

Sanayi Bakanlığı, işletmelerin bu ürünlerle ilgili projelerini hazırlayacaklarını belirterek, “Bu projelere, 6 milyon TL’ye kadar destek verileceği, bunun 4 milyon 200 bin TL’si geri ödemeli olacağı belirtildi.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Sanayi Bakanlığı, başvuruları almaya başlandığını belirterek, “Olağanüstü bir süreçten geçtiğimizi şu dönemde, KOSGEB kurulları normalden daha hızlı bir şekilde karar alıp, desteklenecek projeleri kısa zamanda belirleneceği, ödemelerin de ivedilikle yapılacağı belirtildi.

PROJELER KESİNTİYE UĞRAMAYACAK

KOSGEB’in çeşitli programları aracılığıyla proje bazlı destekler sunduğunu, bunun yanı sıra girişimcileri desteklediği kaydedendilen açıklamada “Proje süresi yükümlülüklerini ya da girişimcilik programı yükümlülüklerini 11 Mart 2020 ve sonrasında yerine getirmesi gereken işletmelere, 4 aya kadar ek zaman verileceği, böylece projelerin kesintiye uğramayacağı belirtildi.

Projelerde PROSİS Denetim olarak farkımız;

İişletmelerin  AR-GE  süreçlerini yeniden yapılandırmaları için geri ödemesiz hibe destekleri konusunda  AR-GE  projelerinin yönetimlerini üstlenip, finansal kaynaklara kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlamaktadır.

Bu konuda profesyonel destek alabilmeniz için bizime irtibata geçmeniz ve uzmanlarımız tarafından gerekli açıklamaları duymanız menfaatinize olacaktır.